Bankers Hill Bar & Restaurant

Approached by the owners to create a space that would reflect their vision of a sustainable, comfortable and warmly elegant culinary experience, this 4th generation space was stripped down to the bare bones of its origin and carefully reconstructed. A series of delineated spaces at varying levels and with subtly contrasting concepts were devised to house the dining, bar and courtyard areas and achieve a greater sense of intimacy. BASILE Studio designed and fabricated the majority of furniture and material concepts including pivot doors and windows, bar and bar seating, planter wall, and lighting specific to the individual areas, rendering each unique.

The Details

Year Completed: 2010
Location: San Diego, CA
Square Footage: 3,000
Type: Restaurant
Client: Riptide, LLC
Awards: 2011 SDAF Orchid for Interior Transformation